Jan Drenthe Collectie

McCormick-Deering / International Harvester / Farmall (IHC)

Grote verzameling McCormick-Deering / International Harvester / Farmall (IHC), waaronder tractoren, zelfbinders, combines, ploegen, maaimachines, stationaire motoren en antieke miniaturen.

Lokaal gefabriceerde landbouwmachines

Veenkoloniale landbouwmachines van voor en na de 2e Wereldoorlog, zoals zelfgemaakte ploegen, eggen en schoffeltuigen.
Verder kleine huishoudelijke gebruiksvoorwerpen uit de periode 1920 tot 1960 en een tentoonstelling over de vervening in de Veenkoloniën.Marshall Plan

Er wordt aandacht besteed aan het Marshall Plan, een omvangrijk materieel hulpplan dat een belangrijke rol heeft gespeeld bij de naoorlogse ontwikkeling van de landbouw mechanisatie in de regio en de ontwikkeling van de firma A. Drenthe & Zn. in Valthermond.

Gebouwen

De collectie is opgesteld in de oude smederij en werkplaats van de fa. A. Drenthe & Zn. uit de jaren '50 waarin zich nog veel van de oude apparatuur bevindt, alles nog in perfecte en authentieke staat.

Evenementen

Vast evenement in het 1e weekend in juni: overzichtstentoonstelling van McCormick-Deering, IHC en veenkoloniale landbouwmachines uit het Museum.

Posters

Te koop voor liefhebbers: nieuwe reproducties op groot formaat van enkele oude posters uit de verzameling van het museum.
Online te bestellen via deze link: Cormick Posters